Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Tannkrone

Dersom en stor del av tannen er skadet er en tannkrone et bedre alternativ enn en tannfarget fylling. En tannkrone er et nytt, beskyttende skall på tannen. Tannlegen din preparerer tannen og tar et avtrykk av den. Avtrykket sendes til en tanntekniker som fremstiller en individuell tannkrone. Denne er farge- og formtilpasset dine øvrige tenner. Mens tannteknikeren lager kronen får du en midlertidig krone, denne fungerer som tann mens du venter på den permanente kronen. I ventetiden er det normalt at det iser fra tannen. Det skal ikke gjøre vondt. I enkelte tilfeller hvis mye av tannen er borte eller skadet, kan nerven bli irritert og tannen må rotfylles. Tannlegen tar alltid et røntgenbilde av tannen før behandlingen påbegynnes for å se om en slik risiko er tilstede. Når den nye tannen er klar, innprøves den. Hvis både du og tannlegen er fornøyd festes den til din tann. Idag kan man ved hjelp av moderne teknologi i visse tilfeller fremstille kronen på ett besøk. Dette gjør at du sparer både tid og penger.

Preparasjon av krone.

Preparering av krone.

Ulike materialer for tannkrone gir ulike resultater

En ny tann kan lages i ulike materialer. Tidligere brukte man porselen som festes til gull som en standardbehandling. Ettersom gull er kostbart har det blitt erstattet med andre metaller med en porselenskappe utenpå. Med en krone med metall inni og porselen utenpå kan man oppnå gode estetiske og funksjonelle resultater. Ulempen med en tannkrone i metall og porselen er at enkelte i sjeldne tillfeller kan reagere på metallet. Er du allergisk og/eller vil ha veldig god estetikk er det ofte bedre å velge en tannkrone som er helkeramisk og som ikke inneholder metaller. Ulempen med en helkeramisk krone er at den kan være litt svakere enn en tannkrone i metall og porselen. Vil du ha en ny tann uten metall finnes det to ulike muligheter. Enten kan du velge en helkeramisk krone som har en kjerne av keramikk, med eller uten en porselenskappe utenpå. Alternativet er en tannkrone som er laget i kun porselen. Snakk med din tannlege om hva som er best for deg. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller bestill time her.

Helkeramisk tannkrone.

Helkeramisk tannkrone.

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss