Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Tannfylling

Små skader; mindre hull (karies), børsteskader, små avknekte tannfliser eller biter kan repareres med en tannfylling. Tannlegen renser bort skadet tannsubstans og bakterier (karies). Deretter forberedes tannen før fyllingen. Det må være helt tørt for at fyllingen skal bli så bra som mulig.  Tannlegen må kanskje sette en form rundt tannen før fyllingen lages. Deretter rengjøres tannen og tannen fylles med en tannfylling. Fyllingsmaterialet finnes i flere ulike tannfarger som tilpasses fargen til din tann. Hele behandlingen kan utføres under lokalbedøvelse og skal være helt smertefri. Etterpå slipes og pusses fyllingen. Tannlegen kontrollerer også at fyllingen ikke er for høy. I de tilfeller du velger å lage en veldig stor tannfylling må du huske på at du kan føle spenninger i tannen i opp til tre måneder etter behandling. Dette kommer av at en tannfylling av plast krymper når den stivner. Med andre ord dras tannens vegger sammen og kan forårsake ømhet i tannen. Dette kan unngås ved å bruke en spesiell teknikk når fyllingen legges. I beste fall skal du unngå å trenge store fyllinger ved ikke å få hull i det hele tatt.

Tannfylling i plast fremfor amalgam

Fylling i plast. Føre og etter behandling.

Fylling i plast. Før og etter behandling.

Tidligere brukte man mørke amalgamfyllinger ved reparasjon av tenner. Amalgamfyllinger er noe mange kjenner igjen fra skoletannlegen. Idag bruker vi ikke amalgamfyllinger i Norge, likevel finnes det flere land utenfor Norge som bruker amalgam. Veldig mye forskning har blitt gjort rundt amalgamets påvirkning på miljø og kroppen. Det debatteres at en tannfylling av plast er mer miljøvennlige enn en amalgamfylling. Dette er siden kvikksølvet som finnes i amalgamet er en miljøgift. Dessuten diskuteres det om amalgam har en negativ langtidseffekt på helsen.

Tror du at amalgamfyllinger har en negativ effekt på din helse eller er du misfornøyd med hvordan amalgamfyllingene ser ut i munnen din, kan du selvfølgelig bytte ut dine amalgamfyllinger med tannfargede fyllinger.

 

Tannfylling i porselen for bedre funksjon og estetikk

Om en stor del av tannen er skadet kan man med meget godt resultat reparere den med en porselensfylling, også kalt innlegg, i stedet for en tannfylling i plast. En porselensfylling ser ofte bedre ut og har ofte bedre form. Det er mindre sannsynlig at man får vondt i tannen etter behandling. Om det er for lite tann igjen til å feste en tannfylling så er krone et bedre behandlingsalternativ. En tannkrone er et nytt skall på tannen som gjør den sterkere. Du kan lese mer om tannkroner her. Klikk her for å bestille en time eller få mer informasjon nå.

Inlay

Fylling i porselen.

Onlay

Omfattende fylling i porselen.

 

 

 

 

 

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss