Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Tannbro

Tannbro

Tannbro

Savner du en eller flere tenner kan man ofte erstatte de manglende tennene med en tannbro. Vil du erstatte manglende tenner er det viktig at du ikke drøyer for lenge. Dersom du venter lenge kan det føre til at tennene på siden av tannluken flytter på seg. Dette kan resultere i skjeve tenner, bittfeil og luker mellom tennene. I tillegg kan tennene i motstående kjeve bevege seg. Dette kan medføre at det blir vanskeligere å lage en tannbro på de aktuelle tennene.

Å lage en tannbro forutsetter at du har tenner som du kan feste broen til. Tennene på hver sin side av tannluken fungerer som pillarer. En bro sitter fast på disse tennene og kan lages i ulike materialer. En tannbro kan enten utarbeides i metall med et porselenskall utenpå eller i et helkeramisk materiale. Resultatet blir likt naturlige tenner. Behandlingen utføres ofte på to besøk. Ved hjelp av ny, moderne teknologi kan korte broer i visse tifeller lages på samme dag.

Fordel og ulemper ved tannbro

Fordeler med en bro er at den sitter fast og kan lages kjapt. Ulempen er at tennene som broen festes til også må behandles som en del av brobehandlingen. I de tillfeller mye av tannen fjernes for å lage en tannbro finnes det en risiko for at tannnerven blir irritert. Blir nerven irritert må tannen rotfylles. Er tennene på siden av luken helt inntakte kan tannlegen vurdere alternative behandlinger.  Et annet, mer moderne alternativ for å erstatte manglende tenner er tannimplantat. For mer informasjon se tannimplantat.

Når du har fått en tannbro er det viktig at du er nøye med munnhygiene på, rundt og under tannbroen. Dersom du ikke er det kan du få hull i overgangen mellom tannbro og tann. Hvis hullet ikke oppdages kan det svekke pillarerne og medføre til at broen løsner. Vær derfor like nøye på å bruke tanntråd og tannbørste på din nye tannbro som på dine egne tenner. Les mer om forebyggende behandling her. Klikk her for å bestille en time eller få mer informasjon nå.

Tannbro eller tannimplantat?

Tannbro eller tannimplantat?

 

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss