Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Tannbleking

Resultat av tannbleking

Resultat av tannbleking. Før og etter.

Vurderer du tannbleking? Er du misfornøyd med fargen på dine tenner? Har dine tenner blitt misfarget av røyking, kaffe eller te? Med tannbleking kan du enkelt få fjernet enkle misfargninger. For å bleke tennene dine kreves det at dine tenner og eventuelle fyllinger har god kvalitet, samt at misfargningen ikke sitter for dypt i tannen. Mat eller drikke som forårsaket misfarginger i tennenes overflate kan fjernes med tannpuss av tannlege eller tannpleier.

Misfarging som er dypere enn overfladisk kan fjernes ved hjelp av å bleke tennene. Ved tannbleking tar blekemiddelet seg inn i tannen. Blekemiddelet går igjennom emaljen, som er ytterst på tannen, og inn til dentinet. I dentinet finnes fargetypen og pigmentet lagret som gir tannen et misfarget utseende. Blekemiddelet som brukes ved tannbleking bryter ned de lagrede pigmenten. Tennene kategoriseres som hvite med gule, røde eller grå nyanser. Tannbleking er mest effektivt ved bleking av tenner med gule misfargninger. Tenner med grå misfarginger kan vare vanskeligere å bleke og kreve mer behandling. Etter tannbleking har tannen fått tilbake sin naturlige farge.

Tannbleking hjemme eller hos tannlegen

Før du bleker tennene trenger du en undersøkelse. Dette for å forsikre deg om at du ikke har hull eller betennelse i tennene eller tannkjøttbetennelse.  Skulle du ha det må det behandles før du bruker tannbleking. Husk at fyllinger ikke har samme oppbygging som emalje og dermed ikke blekes på samme måte.

Modeller og blekeskinner for tannbleking

Modeller og blekeskinner for tannbleking hjemme.

Hjemmebleking er betydelig mer skånsomt mot tennene sammenlignet med klinikkbleking. Ved klinikkbleking påskyndes behandlingen med et sterkt lys. Tannbleking av denne typen kan føre til kraftige ilinger og isinger. I tillegg kan også tannkjøttet bli irritert. Derfor anbefaler tannlegen oftest hjemmebleking.

I noen tilfeller da en tann rotbehandles og får en rotfylling kan den misfarges. Det kommer av at blod og væske misfarger tannen innenfra. I disse tilfeller bruker tannlegen intern tannbleking.  Intern bleking av tenner innebarer at blekemiddlet legges inni tannen og den blekes innifra. Spør din tannlege for mer informasjon.

Dersom du har dype misfargninger, mange misfargede fyllinger eller dårlig tannkvalitet kan det være vanskeligere å få godt nok resultat med tannbleking. Noen har misfargede tenner på grunn av dårlig kvalitet på emaljen. I de tilfellene kan det være aktuelt med skallfasetter for å få finere tenner. Du kan lese mer om skallfasetter her. Klikk her for å bestille en time eller få mer informasjon nå.

 

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss