Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Rotfylling

I midten av hver tann er det nerver og blodkar (pulpa). Nerven gjør at du har følelse i tannen og at den reagerer på varme og kulde. Blodkarene forsyner tannen med næring, gjør at den lever og kan reparere seg selv. Dersom et hull i tannen blir så stort at det går inn i tannerven, kan bakterier fra munnen komme inn i tannerven og forårsake en betennelse. Betennelsen forårsaker ofte tannverk som kan være veldig ubehagelig og smertefullt. En slik betennelse behandles i form av en rotfylling.

Iblant dør tannerven uten at man merker det. Dette kan føre til at det oppstår en gjenværende betennelse og infeksjon rundt rotspissen. Dette kan spre seg videre i kroppen og i sjeldne tilfeller kan det være fare for liv og helse. Dessuten har senere forskning påvist at tanninfeksjoner kan forhøye risikoen for diabetes og hjerte-og karsykdommer.

Hvordan gjøres en rotfylling?

Dersom tannerven er død eller skadet kan den spre bakterier og infeksjoner videre i kroppen. Derfor er det viktig at tannerven fjernes. Dette behandles ved at det gjøres en rotfylling på tannen og dette skal være helt smertefritt. Tannlegen tar seg god tid til å bedøve tannen slik at du får en smertefri behandling. Tannerven fjernes fra tannen, tannen renses og hulrommet der tannerven var tettes igjen med rotfyllingsmateriale.

Rotfylling

Beskrivelse av rotbehandling og rotfylling.

Ettersom tannen er blitt behandlet i form av en rotfylling er den også svakere. Dette fordi man ved å gjøre en rotfylling må fjerne tannsubstans for å få tilgang til rotkanalene. For å minske risikoen for fremtidige skader bør ofte tenner med rotfylling kronebehandles.

Rotfylling

Klinisk foto av rotfylling. (OBS! Demonstrativt foto; ved rotbehandling skal det brukes gummiduk rundt tannen.)

 

Foruten hull (karies), kan tannerven skades av dype fyllinger, tannsprekker, frakturer eller støt og slag. Dessuten er det viktig med oppfølgning av tenner med rotfylling. Dersom en rotfylling ikke har blitt utført riktig eller ikke har vært helt tett kan det hende at betennelsen kommer tilbake og man må gjøre en ny rotfylling. Klikk her for å bestille en time eller få mer informasjon nå.

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss