Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Narkose

Narkose

Velger du narkose er du i trygge hender.

For mange er tannlegeskrekk et stort problem som minsker livskvaliteten. For noen er tannlegeskrekken så alvorlig at man ønsker narkose for å få behandling. Grunnen til tannlegeskrekk er forskjellig fra person til person. Eksempler på grunn til tannlegeskrekk kan være:

  • Frykt for smerte eller sprøyter
  • Redsel for å gi ifra seg kontrollen
  • Skam for å vise frem tennene for tannlegen
  • Dårlige erfaringer eller minner

Konsekvensen er likevel den samme. Tannlegeskrekken kan få deg til å utsette tannlegebesøket alt for lenge. Dette kan resultere i at du trenger mye tannbehandling. Tannleger som samarbeider med Tannpris behandler daglig pasienter med tannlegeskrekk uten narkose. Gjennom god behandling og metoder som ligner på kognitiv adferdsterapi kan man fullføre behandlingen uten bruk av narkose. Det finnes to fordeler med det. For det første må du lære å håndtere tannlegeskrekken og på den måten mestre den. For det andre unngår du risikoen som alltid finnes ved narkosebehandling. Dette stiller likevel store krav til deg og din tannlege.

En mellomting mellom behandling uten eller med narkose er behandling under sedasjon. Sedasjon innebærer at du får et beroligende middel før behandling. Det beroligende middelet beroliger deg og gjør deg mindre bevisst om hva som foregår rundt behandlingen. I visse tilfeller får man også et slags minnetap etter behandlingen. Fordelen sammenlignet  med narkose er at det er færre risikoer involvert.

Hvis du ikke kan eller vil ta behandling uten narkose har du all rett å velge narkose. Har du veldig tannlegeskrekk eller vil gjøre mye behandling på samme besøk er det et godt alternativ. Du sover under behandlingen og tannlegen kan ha fullt fokus på behandlingen. Når du våkner er du ferdig. Du bør være klar over at narkosebehandling alltid innebærer en viss risiko. Er du helt frisk er risikoen med narkose liten, ettersom behandlingen har blitt tryggere de siste årene.

For behandling med narkose må du utredes både av tannlege og anestesilege. Kommer dere overens om at narkose er den beste behandlingen for deg får du alltid nok med informasjon før behandling. Behandlingen utføres alltid etter lover og retningslinjer i nærvær av anestesilege og anestesisykepleier. Behandlingen skal være trygg og smertefri. For mer informasjon om behandling med narkose, kontakt oss her.

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss