Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Bittskinne

Bittskinne hjelper ved ømme tyggemuskler

Våkner du med ømme tyggemuskler? Bli hjulpet ved å bruke bittskinne om natten.

Det finnes ulike typer av bittskinner som hjelper godt ved ulike typer av problemer fra tennene, kjeven eller tyggemuskler. Man har påvist sammenheng mellom rygg- og nakkeproblemer med problemer i kjeve og tyggemuskler. Sliter du med hodepine om morgenen, ømme tyggemuskler eller problemer fra kjeveleddene kan bittskinne være noe for deg.

Når skal jeg bruke bittskinne?

Hvis du gnisser tennene kan det  føre til at tennene blir kortere og kortere. Har du dessuten kroner eller broer i den ene kjeven kan det medføre økt slitasje i den andre kjeven. Dette er på grunn av at materialet på kronene/broer er hardere enn dine egne tenner. Hvis slitasjen ikke stanses kan tennene slites i den grad at nerven i tannen blir blottet. Blir tannerven blottet må tannen rotfylles. Det er en unødvendig behandling som kan forhindres ved å bruke bittskinne. En myk bittskinne beskytter tennene. Istedenfor å slite på tennene slites bittskinnen som er mykere en tennene. En myk bittskinne brukes om natten eller ved behov.

Hvis du presser tennene om natten kan det føre til at du blir anspent i musklene i hode og kjeve. Du merker det ved at du våkner om morgenen med hodepine. Ved anspente muskler kan du få det vanskelig å gape. Det kan også gjøre vondt når du tygger eller rører ved musklene i ansikt og hode. Er du mye stresset kan i tillegg spenninger i rygg, nakke og hals forverres.  I slike tilfeller bør avslappingsøvelser kombineres med en hard bittskinne. En hard bittskinne er lagd i hard plast og  er 2-5 ganger så tykk som en myk bittskinne. Lik en myk bittskinne brukes den om natten. Da den er tykkere kan du ikke bite sammen like hardt. Dette medfører en mindre muskelkontraksjon. Ved kontinuerlig bruk medfører dette til at du blir mindre anspent. Ømheten i muskler avtar og du våkner uten hodepine. Tilhører du de som har vondt fra kjeven eller kjeveleddene kan en hard bittskinne også hjelpe deg. Ved ikke å kunne bite sammen like hardt som du pleier avlaster du kjeveleddene. Det leder til minsket belastning og mulighet til økt blodsirkulasjon i området.

Kontakt din tannlege for mer informasjon om hvilken type behandling som passer deg.

Bittskinne

Også en myk bittskinne kan beskytte tennene mot slitasje.

 

 

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss