Tannbehandling

Vår visjon

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Vår visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Priskalkulatoren

Her kan du regne ut hvor mye din tannlegebehandling kan komme til å koste. Du kan også se hvor mye du kan spare ved og gjøre din behandling i utlandet.

Spørsmål og svar

Tannpris svarer på:

 • Hvordan du finner en bra tannlege.
 • Hvordan du kan minske tannlegekostnaden.
 • Hvordan du kan minske din tannlegeskrekk.
 • Hvis det lønner seg å få tannbehandling i utlandet.
 • Hvordan din tannbehandling kan bli billigere og sikrere om du bestiller den gjennom Tannpris.

Hvordan finner man en bra tannlege?

 1. Spør gjerne din familie eller dine venner og kollegaer om de kan anbefale en bra tannlege. Spør hvorfor de anbefaler akkurat denne tannlegen.
 2. Dersom du finner tannlegen på nettet, se om tannlegen har noen referanser.
 3. Ring til tannlegen eller besøk kontoret for å få et inntrykk. Still gjerne noen spørsmål. Se om tannlegen er fleksibel og kan tilby deg time når det passer deg.
 4. Når du treffer tannlegen, er det viktig å se om du kan kommunisere bra med tannlegen og om du kjenner at tannlegen lytter til deg og dine behov.
 5. Tannlegen skal utføre en grundig undersøkelse av kjeveledd, kjevemuskulatur, slimhinner, tannkjøtt og tennene.
 6. Dersom en behandling må gjøres, skal du få vite hva problemet er, hvorfor det har oppstått og hvilke løsninger som finnes. Du skal få kostnadsoverslag på ulike alternativ og selv få velge behandlingen.
 7. Smertefri behandling er mulig i dag. Om behandlingen er ubehagelig eller smertefull, må du kunne stoppe tannlegen.
 8. Gode tannleger informerer deg om hvordan du kan unnvike tann- og munnsykdommer og legger frem en oppfølgningsplan for deg. Du skal få grundig informasjon om hvordan du skal ta vare på din munnhygiene og hvordan ditt kosthold skal være.
 9. Tannlegen må ha tid til deg og du skal kunne stille spørsmål og få svar på dine spørsmål.
 10. En god tannlege setter pris på sitt yrke og oppdaterer seg kontinuerlig ved å gå på kurs og benytte seg av nye metoder og materiale.

Kontakt oss gjerne om du har flere spørsmål eller har vanskelig for å finne en god tannlege. Tannpris vil gjerne hjelpe deg med valg av tannlege.

Hvordan kan man minske tannlegekostnaden?

 1. Finne en tannlege som har normale priser. Høye priser behøver ikke alltid bety høy kvalitet og lave priser kan lede til høye sluttkostnader.
 2. Utfør tannbehandling i utlandet hos en tannlege som holder høy standard. Pass på å velge tannlege med stor forsiktighet i utlandet. Kvaliteten mellom tannleger er veldig forskjellig, spesielt i utlandet. Dessuten må du reise langt om arbeidet skal reklameres. Tannpris vurderer sine samarbeidspartnere kontinuerlig og vil hjelpe deg med å finne gode tannleger i Norge og utlandet.
 3. Børste tennene med fluortannkrem morgen og kveld. Bruk tanntråd hver dag og minimer ditt sukkerinntak. Tenk på at brus, juice og søte drikker inneholder sukker!
 4. Gå på regelmessige undersøkelser hos tannleger for å unngå store skader og store reparasjoner. Å vente med tannlegebesøket kan bli veldig dyrt i lengden.

Hvordan kan jeg minske min tannlegeskrekk?

 1. Våge å ta det første steget og bestem deg for å behandle din tannlegeskrekk.
 2. Finn en tannlege som har interesse og erfaring av å behandle tannlegeskrekk.
 3. Kontakte tannlegen og spør hvordan tannlegen kan hjelpe deg.
 4. Bestill en time hos den tannlegen som du kjenner deg trygg med.
 5. Gå til tannlegen. Be om hjelp og støtte av en nær venn eller familien for å bli sikker på at du ikke avbestiller timen.
 6. Første besøket skal være en myk start. Det kan til og med bare være en samtale med tannlegen.
 7. Be om beroligende middel om du behøver det. Ta gjerne med din musikk og lytt til den under behandlingen.
 8. Stopp tannlegen når du ønsker og still spørsmål om du lurer på noe. Si gjerne hva som forårsaker det største ubehaget hos deg! Fortell gjerne hvorfor du ble redd for tannlegen. Grunnen er ofte tidligere dårlig behandling eller opplevelser hos tannlegen.
 9. Gi deg selv belønning når det går bra.
 10. Vurder tannbehandling under narkose eller fobibehandling hos psykolog om det som står overfor ikke hjelper.

Kontakt oss gjerne om du behøver flere tips eller råd. Vi i Tannpris har behandlet mange pasienter med ekstrem tannlegeskrekk og har med glede sett hvor fremgangsrik behandling av tannlegeskrekk kan være.

Lønner det seg å få tannbehandling i utlandet?

Det kan lønne seg å utføre tannbehandling i utlandet da tannlegen har lavere kostnader i utlandet og kan tilby billigere behandling. Du kan spare store summer om du har stort behandlingsbehov. Sjekk ut vår priskalkulator der du kan sammenligne priser i Norge og utlandet.

Du må fortsatt ta hensyn til at det er tannlegen som utfører behandlingen som har ansvaret for behandlingen. Ved eventuell reklamasjon, må du oppsøke tannlegen i utlandet og reisekostnadene kan derfor bli høye. Dessuten kan det finnes en høyere risiko for overbehandling eller feilbehandling i utlandet da behandlingsfilosofien kan være forskjellig i ulike land. Derfor vil Tannpris gjerne hjelpe deg ved valg av tannlege i Norge og utlandet. Tannpris tilbyr deg en gratis konsultasjon hos tannlege i Norge. Der får du grundig informasjon om hva det innebærer å utføre behandlingen i utlandet eller i Norge og du får samtidig et kostnadsoverslag for behandling i utlandet og Norge. Da kan du selv bestemme om det lønner seg å få behandling i utlandet.

Hvordan kan tannbehandlingen bli billigere og sikrere om jeg bestiller den gjennom Tannpris?

Tannpris vil hjelpe deg med å finne en god tannlege i Norge eller utlandet og få en god behandling til en fornuftig pris. Ettersom vi sender mange pasienter til våre samarbeidspartnere, har vi fordelen av å presse prisene og samtidig forhøye kvaliteten. Tannpris er en tredjepart som jobber for at du skal få best behandling til best pris. Les mer om våre vilkår her.

Klikk her for å bestille en time eller få mer informasjon nå.

Tannbehandling i utlandet

Mange av oss syns att tannlegebesøk er veldig kostbar og ønsker finne en billig tannlege. Dessverre får ikke tannleger samme økonomiske stø...

Les mer

Trenger du mye tannbehandling?

Trenger du mye tannbehandling? Lurer du på hvor mye det kommer til å koste? Tannpris tilbyr deg Les mer

Kontakt oss

Om Tannpris

Tannpris vil at alle skal ha muligheten til å ha god tannhelse. Tannpris sin visjon er tannhelse for alle. Tannpris vil at du skal få best behandling til best pris.

Tannlegepriser

Det er stor forskjell på tannlegepriser i Norge og utlandet. Finn ut hvor mye du kan spare ved å utføre tannbehandlingen i utlandet.

Nyhetsbrev

Følg med på de seneste nyhetene om Tannpris og innen tannhelse.

Besøk oss